GENG LENSA HIDUP

15 April 2009

KENAPA DIHALANG BERPOLITIK


MENGAPA GOLONGAN GURU, PELAJAR DAN BEBERAPA GOLONGAN LAGI DILARANG MENERTAI POLITIK?? SEDANGKAN POLITIK ITU SANGAT PENTING. TERUTAMANYA DALAM MEMBANGUNKAN NEGARA, GOLONGAN CERDIK PANDAI WAJAR DIBERI RUANG UNTUK MENCEBURI BIDANG POLITIK. TERUTAMANYA PELAJAR KERANA MEREKA MERUPAKAN PELAPIS. ADAKALANYA GOLONGAN PELAJAR MENENTANG DASAR-DASAR KERAJAAN MENGAPA MEREKA DIHALANG UNTUK MENYUARAKAN PENDAPAT?? SEDANGKAN KITA MERUPAKAN NEGARA YANG MENGAMALKAN SISTEM DEMOKRASI DAN RAJA BERPELEMBAGAAN. UNTUK APA DEMOKRASI DILAUNG-LAUNGKAN?? SEDANGKAN SETIAP SALURAN MEDIA SEMASA SENTIASA MEMIHAK KEPADA PARTI PEMERINTAH??? DI MANA LETAKNYA DEMOKRASI?? RAKYAT MELAKUKAN DEMONSTRASI AKAN DITANGKAP... DITAHAN DIBAWAH AKTA ISA... ADAKAH DEMOKRASI ITU HANYA DI ATAS KERTAS SAHAJA??? FIKIR-FIKIRKANLAH BERSAMA...

SITI MENEMUI TUAN GURU NIK AZIZ


AKHIRNYA SITI NURHALIZA PENYANYI NOMBOR SATU NEGARA MENEMUI TUAN GURU NIK AZIZ. KETIKA MENGUNJUNGI KELANTAN. BELIAU HADIR UNTUK SUATU PERSEMBAHAN DI ISTANA KELANTAN. BELIAU MENGAMBIL KESEMPATAN ITU UNTUK MENEMUI TUAN GURU NIK AZIZ, SELAKU MENTERI BESAR KELANTAN. BELIAU BERTUKAR-TUKAR CENDERAMATA BERSAMA TUAN GURU. SITI MENEMUI TUAN GURU SAMBIL DITEMANI SUAMI BELIAU DATUK K. BIAR PUN MENGUNJUNGI MENTERI BESAR KELANTAN DATUK K MENAFIKAN AKAN MENYERTAI PAS KERANA BELIAU MASIH LAGI AHLI UMNO. INI HANYALAH SEKADAR KUNJUNGAN HORMAT.
SEKIAN.

MINUM BANYAK AIR PUTIH


AIR ADALAH 70% KANDUNGAN DARIPADA TUBUH BADAN MANUSIA. MANUSIA NORMAL MEMERLUKAN AIR KIRA-KIRA 8-12 GELAS SEHARI, UNTUK MEMASTIKAN SEL DALAM TUBUH MAMPU BERFUNGSI DENGAN BAIK. ANTARA TANDA-TANDA SESEORANG ITU KEKURANGAN AIR ADALAH:

1. HAUS PADA PERINGKAT AWALNYA
2. KEMUDIAN MERASA PENING
3. KOMA
4. MENGALAMI KEMATIAN

KEKURANGAN AIR UNTUK TEMPOH YANG LAMA AKAN MEMBAWA MUDARAT KEPADA SESEORANG. MANUSIA MAMPU BERTAHAN TANPA AIR KIRA-KIRA HANYA 3 HARI SAHAJA.

ANTARA PENYAKIT YANG BOLEH DIRAWAT DENGAN MINUM BANYAK AIR ADALAH DEMAM.

SEKIRANYA ANDA DEMAM MINUMLAH AIR DALAM KUANTITI YANG BANYAK AGAR SUHU DAPAT DITURUNKAN DALAM TEMPOH YANG SINGKAT TANPA MENGAMBIL PARACETAMOL.

SELAMAT MENCUBA.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...