GENG LENSA HIDUP

16 June 2015

14 LOKASI PERCUTIAN UNIK MALAYSIA MENGIKUT NEGERI

Assalammualaikum...

semoga semuanya sihat selalu... dek kerana entri sebelum ni yang bertajuk 6 LOKASI PERCUTIAN UNIK MALAYSIA mendapat sambutan luar biasa mencecah setengah juta pelawat... kali ni lebih banyak lokasi percutian yang dipaparkan untuk anda cuba....

Johor

Fishing Bay Resort
terletak di Teluk Buih, Air Papan, Mersing Johor, pemilik resort ini adalah seorang wanita muslim... apa kata kali ini anda boleh cuba satu lokasi unik yang mendamaikan dan tanpa was-was. ramai pelancong luar yang suka lepak kat sini. jadi kena booking awal yeeeee =)

Facebook Page: Fishing Bay Resort


Jojo Rakit
chalet atas air yang sesuai buat kaki pancing. boleh memancing dan lepak bersama keluarga. terletak di Tanjung Buai, Kota Tinggi. memiliki senibina yang unik dan harga sekita RM70-RM120 semalam bergantung pada saiz bilik.

Facebook Page: Jojo Rakit


Melaka

Limastiga
juga dimiliki oleh seorang Muslim... dan hanya membenarkan penginap Muslim sahaja. terletak di Umbai, Melaka. Memiliki senibina yang unik. Sangat sesuai untuk mereka yang mencari ketenangan.

Facebook Page: Limastiga


Negeri Sembilan

The Dusun
satu lokasi percutian ala bali biarpun anda di dalam Malaysia lagi. harga sekitar RM600++ untuk semalam. dog friendly.

Facebook Page: The Dusun


Selangor

The Cabin
terletak di Jeram selangor. bilik-bilik diperbuat daripada kabin. biarpun kabin tetapi persis hotel 5 bintang. masih baru lagi... dan proses penanaman pokok sedang dijalankan untuk memndapatkan suasana redup di persekitaran.

Website: The Cabin


Perak

Belum Rainforest Resort
terletak di hutan simpan Belum. sangat unik dan memiliki pelbagai pakej menarik. houseboat juga ada... dengan panorama alam semulajadi yang begitu indah. buat pecinta alam semulajadi anda wajib cuba ini.

Website: Belum Rainforest Resort


Kedah

Sedim Vista
lokasi yang unik dan berhampiran pelbagai tempat menarik, antaranya sungai sedim, Tree Top Walk. dengan senibina yang unik... dimiliki oleh bekas pelajar UiTM Arau... =)

Facebook Page: Sedim Vista


Pulau Pinang

Malihom Retreat
terletak di jalan balik pulau, air itam, Penang, satu lokasi yang berkonsepkan private estate... dengan barn yang unik. senibina yang memukau. pasti anda akan rasa sangat rileks. 

Facebook Page: Malihom Retreat


Perlis

Tasoh Lake Resort & Retreat
terletak di Kaki Bukit, Perlis. unik dan penuh dengan aktiviti lasak seperti perahu layar, dan pelbagai aktiviti untuk Team Building. jangan lepaskan peluang ni =)

Facebook Page: Tasoh Lake Resort &Retreat


Kelantan

Tok Aman Bali Beach Resort
terletak di Pantai Pasir Bayu, Pasir Puteh... dilengkapi dengan pelbagai kemudahan... dengan sewaan bermula RM298++ semalam.

Website: Tok Aman Bali Beach Resort


Terengganu

Terrapuri
terletak di Kampung Mangkuk, Setiu, Terengganu. memiliki senibina unik dan penuh dengan warisan zaman berzaman. memang rugi kalau tak cuba.

Website: Terrapuri



Pahang

Saufiville Boutique Resort
resort yang terletak di janda Baik Pahang. memiliki kolam renang. dimiliki oleh muslim dan memang sangat umphhh!!! tak caya try pegi...

Facebook Page: Saufiville Boutique Resort



Sabah

Sipadan Water Village Resort
terletak di daerah Tawau. memiliki 42 chalet atas air yang sangat cantik dan unik. manakala sipadan antara lokasi yang popular bagi para penyelam. jangan tak cuba!!!

Facebook Page: Sipadan Water Village Resort


Sarawak

Borneo Highland Resort
terletak di kuching sarawak. antara lokasi percutian yang super owesome. selain lokasi tanah tinggi cameron highland, janda baik dan kundasang. Borneo Highland juga memiliki panorama semulajadi yang cukup umphh dan sangat sesuai untuk dijadikan lokasi bulan madu. nora bagi 5 bintang.

Facebook Page: Borneo Highland Resort


Malaysia sebenarnya kaya dengan khazanah alam. yang unik dan memiliki penduduk yang kreatif dalam menghasilkan lokasi percutian yang unik dan indah... uppss... lokasi di johor ada dua... sebab aku orang johor... dan salam cuti-cuti Malaysia.... =)

p/s: lama dah nak buat entri ni... tapi tak berkesempatan... sepaptutnya publish before school holiday hari tu =)

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...