GENG LENSA HIDUP

29 February 2016

HARGA BARU PETROL MAC 2016

Berkuatkuasa jam 12.01 mlm ini (1 Mac 2016), harga baru untuk semua produk adalah seperti di bawah;

Ron97 - RM1.95/lt ⬇ 10sen (Termasuk GST)
Ron95 - RM1.60/lt ⬇ 15sen
Diesel - RM1.35/lt  ↔ tidak berubah..

#inforoadblock


TUDUNG BAWAL BERIBU DAN MANUSIA CEMBURU

Kisah Tudung Bawal Part 1:
" Apa ada aircond ke tudung rega Rm2,3 ribu? Nak tutup kepala pakai tudung rega Rm10 pun boleh la."  ujar Minah sambil menunjukkan gambar di Iphone 6 Plus kpd kawannya.

- Dik,  Lenovo A850 pun boleh la main FB, kenapa ko x beli?

Kisah Tudung Bawal Part 2 :
" Ish..membazir betul beli tudung Rm2,3 ribu..ingat kalau jual balik tu laku. " ujar Kak Mah sambil membetulkan rambutnya.

-Kak, bila nak pakai tudung? rambut kuning karat akak tu kalau jual laku berapa ribu?

Kisah Tudung Bawal Part 3 :
"Merepek betul la tudung harga ribu2..padahal sarung atas kepala jer" ujar Mamat sambil menyarung Shoei JF2 Jack Biru di kepalanya.

- Dik, kenapa x sarung jer MS 88 jer kt kepala?

Kisah Tudung Bawal Part 4:
"Ni kalau pakai tudung harga ribu2 ni confirm dapat pahala lebih ke apa? " ujar Pok Jib ketika menanti umpanya dijamah ikan.

-Bang, pakai Shimano Stella SW20000 tu confirm dapat ikan besar ke?

HYPOCRASY...JEALOUSY...WALL OF LIES!

tudung bawal ni rege RM3K++

hi3 jangan sibuk hal orang kalo mampu beli la tudung rege berapa pun...

BAHAYA GULA PUTIH

Assalammualaikum...
semoga semuanaya diberikan kesihatan yang baik...

di bawah adalah petikan daripada utusan Malaysia.... sebenarnya sekarang aku lebih banyak megikuti posting mengenai bahaya gula putih, bahaya makanan berproses, bahaya tepung gandum putih dan lain-lain berkaitan pemakanan dan punca-punca penyakit lazim di kalangan rakyat Malaysia... seperti kolestrol, high blood pressure, diabetis dan obesiti...

RAMAI tidak tahu penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan jantung sebenarnya berpunca daripada gula, bukan lemak seperti diketahui umum selama ini. Gula diambil bukan sahaja secara langsung daripada minuman bahkan makanan berkarbohidrat seperti nasi selain manisan kuih-muih tradisional, kek dan aiskrim.

Di Malaysia, penggunaan gula adalah yang tertinggi menyebabkan penyakit-penyakit kronik meningkat saban tahun, manakala di negara maju yang mengutamakan kesihatan seperti di Jepun, penggunaan gula bukan sahaja pada tahap minimum, bahkan sukar untuk mendapatkan gula putih di pasaran mereka!

Sumber: Utusan Malaysia.

sewajarnya... kita perlu lebih berhati-hati dan memilih makanan yang  berkualiti untuk memasuki tubuh badan kita dan seluruh ahli keluarga... bukan sekadar memilih makanan yang halal dan suci sahaja.... bahkan pemilihan makanan yang kaya nutrisi dan bersifat natural lebih digalakkan...

sebenarnya sekarang aku dah tak galakkan anak-anak minum air kotak, makan jajan, air soda, minum milo, dan lain-lain proses food yang mengandungi kandungan gula yang tinggi...

dan alhamdulillah... kami suami isteri memiliki kesihatan yang baik buat masa ini setelah pemeriksaan seluruh badan dijalan... tiada masalah kolestrol, tekanan darah normal, tidak obesiti, dan paras gula dalam darah pada paras yang normal...

semoga aku istiqamah dalam memilih makanan yang terbaik untuk keluarga =)

posting daripada doktor norman

p/s: gantikan gula pasir dengan madu atau stevia... mula-mula memang agak janggal... tapi lama-lama okay ce try =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...