GENG LENSA HIDUP

23 January 2010

LAWAK JUGAK YE....

salam...
mungkin statement aku agak loyar buruk kamu kate...
tapi betol ape????
kamu semua suda dengar kat TV???
tak kisah la TV3 ke...
TV1 ke...
TV9 ke...
Hishamudin cakap ape???
sape2 yang bakar GEREJA...
dia akan carik sampai lubang cacing....
diulangi...
lubang cacing...
ooooo....
padan la selama ni pesalah2 susah nak dapat tangkap...
dia carik kat lubang cacing rupenye....
mane la ade org kat situ...
 en. menteri oi....
name pon lubang cacing...
mesti la cacing yang ade...
adoiyai...
huhuhu...
tu statement dari menteri okay!!!
bukan aku yang ckp...
sendiri yang buat huru hara...
pastu mau jadi hero pulak...
ish ish ish...
layannnnnnnnnnnnnnn...

p/s: semoga sesiapa di pihak yang benar sentiasa dilindungiNYA...


KHALID PERJELAS INTI TITAH SULTAN....

salam...
isu ahli parlimen shah alam yang dipanggil mengadap sultan......


KUALA LUMPUR, 22 Jan: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-haj menitahkan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad supaya mengusahakan suatu cadangan enakmen berkaitan masyarakat bukan Islam di negeri itu.

Penjelasan Khalid itu sekaligus menafikan bahawa beliau dititahkan ke istana disebabkan vokal dalam isu kalimah 'Allah' sebagaimana yang dilaporkan beberapa media massa.
"Setakat ini, bukan isu kalimah 'Allah', Sultan lebih bertitah (tentang) enakmen-enakmen berkaitan orang bukan Islam," jelas Khalid ketika dihubungi petang tadi.
Beliau yang juga Ahli Jawatankuasa Lajnah Politik PAS Pusat menganggap Sultan Sharifuddin sebagai seorang pemimpin yang bersikap toleransi dalam melihat beberapa isu mutakhir yang membabitkan umat Islam dan masyarakat bukan Islam di Selangor.
Menurut Khalid, Sultan menitahkan PAS serta Pakatan Rakyat di Selangor supaya memanfaatkan prosedur undang-undang yang ada, sekiranya berhasrat membuat sebarang perubahan.
"Kalau berasa apa-apa yang tidak sesuai dan memerlukan rombakan pada enakmen, maka ikut prosedur.
"Tuanku menitahkan kita untuk membuat proposal dan jelaskan mengapa perlu rombakan enakmen-enakmen (berkaitan masyarakat) bukan Islam," jelasnya.
Jelasnya lagi, Sultan tidak gembira dengan perubahan menggunakan pendekatan berceramah.
"Istana tidak suka (pendekatan) ceramah-ceramah ini (kerana) ia memanjangkan kekacauan berterusan," jelasnya.
Menjunjung titah Sultan Sharafuddin, beliau yang juga Yang Dipertua PAS Kawasan Shah Alam bersedia memanjangkan hasrat Tuanku Sultan kepada para pemimpin PAS di peringkat negeri.
"Saya menjunjung titah tersebut dan akan berbincang dengan pemimpin PAS, jadi proposal ini bukan daripada saya, tetapi biar datang dari PAS secara rasmi," ujarnya.
Dalam perkembangan yang sama, Khalid menjelaskan bahawa niat bertemu Tuanku Sultan diusahakan sejak November tahun lalu lagi.
Kesempatan mengadap Tuanku Sultan pagi tadi, menurut beliau, digunakan untuk menjelaskan beberapa proses pembangunan serta pembaharuan yang dibangunkan di Shah Alam.
Dalam perkembangan berkaitan, Khalid juga dilaporkan membuat penafian kononnya cuba menghina Tuanku Sultan dengan mempertikai penglibatan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan Majlis Agama Islam Selangor (Mais) dalam suatu demonstrasi berkaitan isu kalimah 'Allah' di perkarangan Masjid Negeri, Shah Alam.
Isnin lalu pula, lebih 16 badan bukan kerajaan (NGO) dilaporkan membuat aduan polis berhubung isu tersebut.
Setelah keluar dari Istana Kayangan kira-kira jam 1 petang tadi, Khalid memberitahu wartawan bahawa beliau begitu menjunjung kasih dengan nasihat-nasihat yang dititahkan oleh Tuanku Sultan.
erm... mcm2 fitnah yang dilemparkan...
semoga yang benar sentiasa dilindungiNYA...
bagi yang benar2 boleh berfikir...
jika akhbar alternatif...
melaporkan berita yang salah sudah semestinya mereka akan disaman oleh kerajaan Malaysia 
mereka mampu melaporkan apa sahaja berita untuk menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat
kenape??? mereka yang kontrol segala media massa...
so renung2kan...

SULTAN JOHOR MANGKAT

SALAM...


Saya mengucapkan innalillah hiwa inna ilai hiroji'un dan takziah atas kemangkatan Kebawah DYMM Almarhum Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail, Sultan Johor Darul Ta'zim sebentar tadi jam 7.15mlm Jumaat 06 Safar 1431 bersamaan 22 Januari 2010 di Hospital Pakar Puteri akibat gering.

Almarhum pergi disaat umat Islam khususnya berhadapan dengan kemelut dan masalah serangan terhadap aqidah dan agama Islam yang tidak berkesudahan, dan mengharapkan pembelaan seorang Raja yang tegas dan berani.

Saya masih ingat lagi bagaimana Almarhum Tuanku adalah salah seorang Sultan yang sangat tegas membela Islam semasa isu cubaan menghidupkan IFC sehingga cubaan jahat itu gagal dilaksanakan.

Semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atas Almarhum Baginda dan meletakkan Almarhum Baginda dalam golongan soleh dan diberi keampunan.

Semoga keluarga Almarhum Baginda khususnya dan rakyat Johor amnya diberi kesabaran menghadapi ujian dan saat kesedihan ini.

Wassalam.

PERTEMPURAN SUDAH BERMULA

Sebagai penyokong Pakatan Rakyat, saya ingin memaklumkan kepada anda semua bahawa pertempuran telah bermula!

Kepada semua wakil-wakil Parlimen, ADUN-ADUN dan ahli-ahli PKR, PAS dan DAP, anda semua mesti bersiap sedia untuk pergi ke medan pertempuran, jangan tidur dan jangan leka.

Pada penghujung bulan Januari hingga permulaan bulan Februari tahun 2009 pada masa Tahun Baru Cina, BN telah mendalangi rampasan kuasa di Perak.  Pada masa itu, tiada satu orang dari Pakatan Rakyat pun yang menjangka bahawa ini akan berlaku. Dengan beberapa langkah yang licik dan pantas, BN telah menumbangkan Kerajaan Pakatan Rakyat di Perak.  Dan sebagai seorang yang pesimis, saya percaya bahawa adalah mustahil untuk Pakatan Rakyat mendapat kembali kuasa di Perak melalui proses mahkamah dan hanya terpaksa menunggu sehingga Pilihanraya Umum Ke-13.

Saya sekarang menggesa Pakatan Rakyat supaya sentiasa berjaga-jaga selama 24 jam sehari tujuh hari seminggu.  Serangan mengejut selalu akan dilakukan oleh BN. 

Saya berpendapat setelah Datuk Zaid Ibrahim dari PKR mencadangkan bahawa Tuan Guru Nik Aziz menjadi kapten bahtera Pakatan Rakyat, BN telah bertungkus-lumus melancarkan serangan peribadi bertubi-tubi (character assassination) ke atas Tuan Guru Nik Aziz.  Sejak November 2009, serangan-serangan berikut telah dilakukan oleh BN keatas Tuan Guru:-

1) Hal penajaan untuk menunaikan fardhu haji di Mekah;

2) Hal menantunya yang bekerja di PMBK; dan

3) Hal pembelian kek.

Serangan ini akan berterusan sehingga BN mencapai matlamatnya iaitu Tuan Guru Nik Aziz mesti meletak jawatan sebagai Menteri Besar Kelantan.  Itulah strategi BN untuk merampas kuasa di Negeri Kelantan.  Dalam medan pertempuran dahulu kala, bila ketua angkatan tentera mati tentulah askar-askarnya akan melarikan diri, membunuh diri ataupun mengibar bendera putih.  Inilah yang dirancangkan oleh BN supaya Negeri Kelantan akan jatuh ke tangan BN.

Satu lagi strategi BN ialah dengan menggunakan senjata ideologi.  Serangan dengan menggunakan senjata ideologi ini dilakukan ke atas PAS dan DAP di mana BN cuba melagakan PAS dengan DAP.  Strateginya ialah menakutkan orang Cina bahawa PAS ialah parti fanatik dan menakutkan orang Melayu bahawa PAS tidak lagi berjuang untuk Islam sebab telah bekerjasama dengan DAP. Strategi serampang dua mata ini memainkan isu sentimen perkauman dan memperalatkan agama.  Ini jelas menunjukkan niat jahat BN.

Senjata BN yang satu lagi yang tidak kurang hebatnya ialah menakutkan orang dan menindas rakyat (to create an element of fear).  Penyokong-penyokong Pakatan Rakyat yang mengadakan candlelight vigil ataupun mengadakan protes menentang Akta Keselamatan  Dalam Negeri (ISA-Internal Security Act) akan ditangkap dengan cepat oleh polis. 

Dan senjata yang amat berkesan ialah senjata Trojan Horse.  Senjata ini ialah satu budak upahan BN bernama Saiful yang telah bekerja untuk Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk satu jangkamasa yang singkat tetapi telah melakukan kerosakan yang amat teruk dan parah sekali ke atas Anwar.  BN berharap supaya apabila Anwar tumbang, Pakatan Rakyat akan tumbang bersama.

Senjata media arus perdana pula digunakan setiap hari untuk memburukkan imej Pakatan Rakyat di mana para penulis akhbar media arus perdana sentiasa memberi kritikan yang tidak munasabah ke atas pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat dan memanipulasi berita mengenai PAS, PKR dan DAP dengan memberikan imej bahawa parti-parti ini selalu bertengkar dan tidak bekerjasama.

Senjata wang pula tidak perlu disebutkan lagi sebab BN memang pandai menggunakan senjata ini untuk membeli kuasa dan sokongan rakyat.  Oleh itu, setiap kali apabila pilihanraya kecil diadakan, BN akan memberi wang untuk memperbaiki jalanraya,  jambatan dan lampu jalan, membersihkan longkang dan lain-lain lagi di kawasan pilihanraya tersebut.  Oleh itu by-election juga boleh disebut sebagai buy-election oleh BN.  Wang rakyat juga digunakan oleh BN untuk memperbaiki imej mereka sendiri dengan mengadakan program mesra rakyat seperti UMNO Juara Rakyat yang baru sahaja dilancarkan dalam bulan Januari tahun ini.

Sudah lama BN menggengam negara ini dengan pemerintahan kuku besi. Jika ini berterusan maka negara akan musnah sama sekali oleh kerana negara akan hilang daya saingannya. Pelabur asing menarik keluar modal mereka, pasaran merudum, ekonomi  merosot, jumlah keluarga miskin tegar akan bertambah, kadar jenayah akan naik dan Malaysia akan menjadi negara dunia ke-3 ataupun ke-4.  Wawasan 2020 adalah satu khayalan sahaja.

Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat mesti merancang strategi untuk melawan BN.  Jangan tunggu hingga saat-saat terakhir.  Bermula dari sekarang Pakatan Rakyat mesti mengadakan kempen, forum, seminar, conference, roadshow dan lain-lain aktiviti untuk menerangkan program-plan Pakatan Rakyat kepada rakyat. 

Sebenarnya para pemimpin Pakatan Rakyat adalah lebih cerdik dan lebih berkaliber daripada para pemimpin BN.  Para pemimpin BN hanya pandai merebut kuasa dan mengaut keuntungan negara. Mereka langsung tidak peduli dengan ekonomi negara tetapi hanya menjaga akaun kewangan mereka sendiri.

Telah tiba masanya untuk rakyat membuka mata dan memberi sokongan kepada Pakatan Rakyat dan membuang BN ke dalam tong sampah untuk menyelamatkan negara ini. Kita berada di ambang fajar era baru.  Saya menyeru semua rakyat satu Malaysia supaya berganding bahu dan bersama-sama mengorak langkah menuju ke Putrajaya bersama Pakatan Rakyat!  artikel daripada 
Selena Tay adalah ahli DAP dari Segambut dan penyokong tegar idea Pakatan Rakyat.

WORLD CUP CAMPAIGN 2010 SOUTH AFRICA

salam to all my readers...
promosi piala duani 2010...
wah aku tak sabar mau tonton...
sangat suke...
akan aku nantikan kat depan tv....
yeah...
jom tengok blog ni...
all about WORLD CUP 2010
selamat membaca...
makan bebola....
tido bantal bola...
jangan minum coca cola...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...