GENG LENSA HIDUP

09 September 2010

UMNO SEMAKIN MELAMPAU


assalammualaikum dan selamat sejahtera...

ini yang aku boleh katakan UMNO semakin melampau memfitnah tanpa SEGAN... tak cukup media arus perdana... ditepek pulak gambar superimpose yang terang lagi bersuluh imej asal adalah milik DS Nizar...cilok dari Juctice for All

gambar datin seri Rosmah Mansor ni memang bukan superimpose derrr... ni memang stail dia... adoiyai... mane pegi mufti-mufti yang lantang bersuara ni? sedangkan kita semua tau apabila mahu membaca al-quran perlu ada adab-adabnya... antaranya ialah MENUTUP AURAT... adakah para mufti yang dilantik pemerintah bersikap memilih bulu dalam menyampaikan KEBENARAN?

ini bukan pendedahan keaiban untuk suka-suka... pendedahan ni adalah untuk korang semua nilaikan dengan iman dan akal... tanpa menelan bulat-bulat setiap lontaran fitnah yang semakin hari semakin dahsyat dilontarkan kepada pembangkang... melalui akhbar, internet, radio, dan segala media cetak dan media elektronik... yang memang telah berada di bawah telunjuk BN.

nota: jangan pulak ade yang cakap tak tutup aurat tak pe yang penting hati mau baik... wah wah wah... sape cakap tak pe? WAJIB derrr... tak tutup berdosa...

di mana silapnya?

silapnya kita... kerana membiarkan mereka yang suka melontarkan propaganda dan fitnah terus-terusan mentadbir negara... bagi sesiapa yang sudah sedar dari lena teruskan menyokong PAKATAN RAKYAT... jika anda belom berbuat demikian pastikan untuk PRU 13 anda tidak ketinggalan untuk bersama PAKATAN RAKYAT =)

wallahualam...

SIFAT TAKBIR...

Sifat takbir :

Berkata Imam Syaukani dalam Nailul Authar: “adapun sifat takbir maka riwayat yang paling sahih yang dikeluarkan Abdur Razaq dengan sanad yang shahih dari Salman berkata: “bertakbirlah Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar.”Dan diriwayatkan dari Sa’id bin Jubair dan Mujahid dan Abdur Rahman bin Abi Laila dikeluarkan Al-Firyani dalam kitab “Iedaini” juga pendapat Imam Syafi’ie dengan tambahan : Walillahil hamdu.Dalam riwayat lain: bertakbir tiga kali dan menambah Laa Ilaaha Illallah Wahdahu Laa Syariika Lahu …Dalam riwayat lain: “bertakbir dua kali dan setelahnya Laa Ilaaha Illallah wallahu Akbar Allahu Akbar walillahil hamdu,” diriwayatkan dari Umar dan Ibnu Mas’ud dan dipegang oleh Imam Ahmad dan Ishaq.

sumbangan: Mtd. Kota Lama


SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA


selamat hari raya aidilfitri aku ucapkan buat semua yang beragama Islam
{^_*}
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...