GENG LENSA HIDUP

06 February 2015

MICHAEL KORS 3 IN 1 MURAH!!!

RM90 SM/ RM95 SS FREE POSTAGE
WHATSAPP 0129552047
MATERIAL : QUALITY ARTIFICIAL LEATHER 
LENGHT : 44CM  WIDTH : 0CM  BOTTOM WIDTH : 16CM  HEIGHT : 32CM  HANDLE HEIGHT : 25CM  STRAP LENGHT : 110CM (FOR MEDIUM BAG)  OPENING CLOSER : ZIP  CONTENT A4 : YES (3 IN 1)  GRED : AA WITH MK LOGO
FB PAGE: Infinity On9 Shop

5 MAKANAN SEGERA YANG RENDAH KALORI


Tidak ramai yang mampu menolak keinginan menikmati makanan segera terutama seleksi burger yang kelihatan enak dalam gambar malah lazat ketika menjamahnya.

Makanan yang cepat dan sedap pasti mempunyai kesan sampingan bukan? Ia datang dalam bentuk kalori di mana setiap satu juadah fastfood mempunyai jumlah kalori yang begitu tinggi.

Namun itu tidak bermakna semua hidangannya sama. Teliti lima pilihan makanan segera yang mempunyai kadar kalori yang rendah.

Whopper Jr. (Burger King)
Burger Whopper Jr. yang ditawarkan di restoran Burger King mempunyai 410 kalori jika tidak diletakkan mayonis. Tahukah anda bahawa Whopper Jr. memiliki 9 gram protein dan hanya 3 gram lemak tepu?

Beefburger (McDonald’s)
Cara penyediaan burger daging di McDonald’s ini sangat mudah! Pate burger yang diletak sedikit perasa ditambah garam, lada hitam, jeruk, sos tomato dan mustard. Beefburger mengandungi hanya 240 kalori.

Junior Cheeseburger (Wendy’s)
Junior Cheeseburger yang dihidangkan di Wendy’s dapat membekalkan 290 kalori kepada tubuh anda. Jika membuang keju, tolak lagi 30 kalori. Burger klasik ini disediakan bersama sos tomato, jeruk dan bawang.

6’ Turkey Breast (Subway)
Sandwich Turkey Breast yang disertakan roti gandum, sayur, tomato, bawang, lada hijau, timun dan sos sweet onion mempunyai jumlah keseluruhan 435 kalori dan 1.5 gram lemak tepu sahaja. Lazat dan berkhasiat!

Toasted Twister (KFC)
Bosan dengan pilihan burger? Beralih kepada Toasted Twister seketika menjengah ke restoran KFC. Hidangan ringkas yang melalui pelbagai pembaharuan ini mempunyai 250 kalori sahaja jika tiada mayonis dan sos.

Menarik bukan? Apa lagi, beralihlah kepada pilihan hidangan yang bijak tatkala melangkah masuk ke restoran makanan segera!

Kredit gambar: Mcdonalds, KFC, Wendys, Subway, Burger King, thedigestersdilemma

MEMBAZIR SEBELUM WUDUK

Assalammualaikum

semoga semuanya sihat...

fenomena yang agak selalu ditemui... terutama jika singgah di masjid-masjid... atau surau... tatkala hampir masuk waktu solat....

sampai-sampai di paip air nak berwuduk....

dah buka air siap-siap...

lepas tu baru nak lipat lengan baju....

tu belum lagi sempat sembang-sembang dan tegur kawan-kawan...

hehehe

betul tak??

tapi...

ada juga yang jenis prihatin dan tak membazir.... sampaikan semasa berkumur pun dia tutup air paip... takut membazir... =)

sekian dan selamat beramal soleh =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...