GENG LENSA HIDUP

04 April 2016

THE ARRIVAL OF DAJJAL IS NEAR

Ya Ayuhannas Dajjal sudah berada di tengah-tengah umat Islam. Dajjal hanya belum mengaku Nabi Dan Tuhan sahaja, tapi sudah ada dikalangan kita.
Dajjal ini ialah tactician, geologist, psikologist, dan economist, saintis, ahli sihir jahat, dan seorang Raja Yahudi yang Jahat.
Dajjal ialah tactician yang hebat dengan mengabungkan psikologi dan ekonomi untuk mengawal manusia ibarat robot yang tiada akal. Dajjal menguasai algorithms-algorithms yang mustahil untuk otak manusia biasa fahami dan mahir.
Untuk menguasai psikologi umat manusia di bumi, Dajjal telah menjelajah dunia sudah berabad lamanya. Dunia Atlantis, Dunia Lemuria, Dunia Shambala dan Dunia Babylon semuanya beliau merosakkan dengan menyuruh pemerintah mereka ingkar pada Allah SWT dan memerintahkan Raja-Raja pada zaman itu membunuh Nabi dan Rasul yang menyebarkan agama Allah SWT.
Dajjal hanya ditambat ketika Zaman Rasulullah SAW kerana bisa merosakkan perkembangan Islam. Dan dengan kewafatan Rasulullah SAW, Dajjal muncul kembali dan merosakkan Islam dengan menghasut Khawarij-Khawarij sebagai hambanya untuk membunuh 2 Khalifah Agung Islam iaitu Saidina Uthman R.A dan Saidina Ali KWJ.
Sultan Al-Fateh dizaman Islam yang berikutnya sedar tentang kewujudan Dajjal dizaman beliau dan membuat keputusan untuk meluaskan empayar Kerajaan Islam dengan menakluk Eropah dan Timur Tengah. Dajjal melarikan diri ke Eropah untuk mengumpulkan tentera-tentera Yahudinya kembali dengan taktik perang SARAF.
Lama-kelamaan, Islam berjaya menakluk Andalusia iaitu Sepanyol. Tapi lama-kelamaan, Islam mula leka dengan keamanan. Dajjal sebagai tactician dan psikologist yang hebat berjaya mengesan kelemahan umat Islam lalu Dajjal telah berjaya membunuh semua umat Islam dengan kejam di Andalusia. Inilah TRAGEDI APRIL FOOL.
Dajjal ini ialah manusia yang dipanjangkan umurnya dengan keizinan Allah SWT. Setiap 100 Tahun usianya, Dajjal akan kembali muda dan setiap 100 Tahun, Dajjal akan memanggil hamba-hambanya untuk bermesyuarat untuk melaksanakan rancangan Jahatnya.
Apabila Dajjal telah menguasai Raja-Raja Eropah dengan Hutang Bank, Dajjal mula melangkah ke arah Timur dan Barat melebarkan sayap dan tenteranya. Apakah logik? Logik bagi Dajjal dan tidak logik bagi pemikiran kita. Ingatlah bahawa England telah tergadai negara dengan hutang perang berlawan dengan Napoleon dari Perancis. England walau menang peperangan itu, mereka berhutang berjuta-juta dan tak mungkin dapat membayar bunga tersebut walau beribu tahun bekerja. Perancis? Juga mengalami nasib yang sama. Peperangan memerlukan duit dan Financial yang kukuh. Dajjal memberi pinjaman kewangan kepada England dan juga Perancis pada masa yang sama. Tidak kira siapa yang menang, mereka tetap berhutang pada akhirnya. Apakah ini kebetulan? Tidak. Ini rancangan yang sangat dasyat dan merupakan fitnah yang begitu besar.
Syarikat India Timur mula melangkah India, China dan ke Melaka dan menakluk Melaka melalui Belanda. Benda ini seperti rangkaian jalur lebar wayar internet. Jika dicantum akan nampak siapa yang diatas. Mula-mula menguasai ekonomi, kemudian menguasai negara, kemudian mengawal institusi Di-Raja dan akhirnya menguasai AGAMA.
Lihatlah sistem dunia sekarang, RIBA, PENDIDIKAN SEKULAR, UNDANG-UNDANG THAGUT, PEMIMPIN ZALIM.
Datang dari mana kecelakaan dan bala ini? Dajjal Al-Masih
Setiap Rasul dan Nabi didunia sering dan sentiasa mengingatkan kaum-kaum mereka tentang Dajjal
Sabda Rasulullah SAW
"Aku akan menceritakannya kepada kalian dan tidak ada seorang Nabi pun melainkan telah menceritakan tentang Dajjal kepada kaumnya. Sungguh Nabi Nuh ‘alaihis salam telah mengingatkan kaumnya. Akan tetapi aku katakan kepada kalian tentangnya yang tidak pernah dikatakan oleh seorang Nabi pun kepada kaumnya, yaitu Dajjal itu buta sebelah matanya sedangkan Allah sama sekali tidaklah buta“. (HR. Bukhari no. 3337 dan Muslim no. 169)
“Tidaklah seorang Nabi pun diutus selain telah memperingatkan kaumnya terhadap yang buta sebelah lagi pendusta. Ketahuilah bahwasanya dajjal itu buta sebelah, sedangkan Rabb kalian tidak buta sebelah. Tertulis di antara kedua matanya “KAAFIR”.” (HR. Bukhari no. 7131)
Dajjal sudah memerhati kalian dengan teliti tanpa meninggalkan kesan.
Benar Dajjal telah berjalan mengelilingi bumi kecuali Madinah Dan Mekkah
“Setiap negeri pasti didatangi Dajjaal, kecuali Mekkah dan Madinah.” [HR Muslim]
Bukti?
Lihatlah disetiap bandaraya, akan ada mercu tanda hasil kerjanya iaitu Bank RIBA dimerata-rata tempat.
Lihatlah dunia semakin mengerumuni Umat Islam bagaikan makanan.
Lihatlah dunia dimana Dajjal bergerak, akan berlaku kerosakkan dan peperangan.
Islam sedang disembelih tuan-tuan dan puan-puan. Disembelih dari halkum sehingga ke tulang leher. Islam takkan dapat bangkit kecuali Tuan-Tuan dan Puan-Puan berubah dan menjadi ASING daripada dunia modern sekarang
PETIKAN DARIPADA FACEBOOK
Mohd Syamim Syazwan
P/S: semoga ini menjadi peringatan buat kita semua... agar kita tidak leka...

MUDAH SANGAT HOMEMADE POPCORN!

Assalammualaikum

semoga semuanya sihat selalu...
ni lah kali pertama aku cuba buat popcorn... 

selama ni tengok bapak aku buat masa aku kecik dulu la....
lama dah 27 tahun lepas la lebih kurang...

senang je nak buatnya....
beli jagung kering kat supermarket

pan dan penutup... panaskan pan... bila dah panas perlahankan api dan masukkan jagung... biarkan... nanti jagung tu akan goyang-goyang dan pop pop pop... biarkan hingga dah tak de bunyi pop pop pop.... punggah masuk bekas...

ulang hingga mencukupi kehendak korang...
kendian boleh sira...

cairkan gula dan butter.... api perlahan ye jangan sampai hangus...
setelah larut semua... curah pada popcorn... sambil gaul rata... dalam kadar yang pantas... takut gula beku...

okay... siap untuk dimakan... berebut la anak-anak nak makan....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...