GENG LENSA HIDUP

11 June 2015

CARA WANITA TINGKATKAN LENDIR SUBUR UNTUK SENANG HAMIL


Cara Wanita Tingkatkan Lendir Subur Untuk Senang Hamil

.
Ia adalah perkara biasa bagi seorang wanita mengalami kekeringan faraj sepanjang tahun dia melahirkan anak, tetapi jika ini berterusan ia boleh membuat wanita sukar hamil. Siapa tahu bahawa "basah" di bawah sana bukan sahaja penting untuk keselesaan dan menikmati hubungan bersama suami, tetapi untuk membuat senang hamil juga. Lendir serviks yang dihasilkan oleh seorang wanita sebenarnya membantu dalam usaha untuk hamil.
.
Serviks menghasilkan pelbagai jenis lendir bergantung masa dalam kitaran haid. Hanya selepas haid, serviks menghasilkan lendir yang pekat dan berasid untuk menghalang sperma daripada memasuki faraj. Ia adalah lendir semasa tidak subur.
.
Lendir semasa waktu subur dihasilkan oleh serviks semasa mendekati ovulasi. Lendir serviks adalah perlu bagi membolehkan sperma untuk berenang dengan baik melalui serviks. Anda boleh melihat ia keluar dari faraj atau rasa basah pada seluar dalam anda atau merasakan ia di dalam vagina. Lendir serviks yang sihat boleh menyuburkan sperma, melindungi mereka daripada keasidan semulajadi faraj, dan membantu mereka berenang ke arah ovum.
.
Sedikit atau Tiada Lendir serviks
Anda mungkin perasan bahawa anda mempunyai kekeringan vagina pada masa­masa tertentu. Tetapi jika ini sentiasa terjadi, ia boleh menjadi tanda sesuatu tidak berfungsi dengan baik. Jika anda mempunyai kekeringan faraj yang berterusan dan tidak boleh mengesan lendir
serviks, anda perlu membantu badan anda untuk menghasilkannya
.
Bagi wanita yang mempunyai lendir serviks sedikit atau tiada, ia adalah sukar untuk sperma untuk mencapai faraj dan ke atas lagi untuk persenyawaan.
.
Pilihan Semula Jadi Untuk Meningkatkan Lendir Serviks

1. Minum Air
Minum banyak air sepanjang hari. Lendir serviks terdiri daripada 90 % air. Jadi jika anda tidak menghidratkan badan anda pengeluaran lendir serviks anda boleh berkurang . Anda perlu minum air yang mencukupi untuk badan dapat menghasilkan lendir serviks. Minum sekurang-kurangnya 8 gelas penuh air bersih sehari.
.
2. Mengambil Suplemen
Pastikan anda mendapat cukup asid lemak perlu setiap hari dalam diet anda. Jika anda tidak boleh mendapatkannya melalui makanan yang anda makan, anda boleh mengambil suplemen omega lengkap yang mengandungi omega 3, 6 dan 9 Asid lemak perlu membantu untuk :
* Mengawal hormon
* Meningkatkan aliran darah ke rahim
* Mengurangkan sensitiviti kepada hormon prolaktin, yang boleh menghalang ovulasi
* Meningkatkan lendir serviks yang diperlukan untuk membantu sperma sampai ke telur
* Membantu kitaran anda untuk menjadi normal
.
3. Gunakan pelincir yang mesra sperma sebelum bersama
Adakah anda tahu bahawa kebanyakan pelincir sebenarnya boleh membahayakan sperma? Menggunakan pelincir mesra sperma boleh membantu sperma untuk sampai ke destinasi mereka.

p/s: semoga membantu =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...