GENG LENSA HIDUP

14 December 2014

6 FAKTA MENGAPA BABI DIHARAMKAN DALAM ISLAM

  1. Apakah anda tahu kalau babi tidak dapat disembelih di leher? karena mereka tidak memiliki leher. sesuai dengan anatomi alamiahnya? Bagi orang muslim beranggapan kalau babi memang harus disembelih dan layak bagi konsumsi manusia, tentu Sang Pencipta akan merancang hewan ini dengan memiliki leher.
  2. Konsumen daging babi sering mengeluhkan bau pesing pada daging babi (menurut penelitian ilmiah, hal tersebut disebabkan karena praeputium babi sering bocor, sehingga urine babi merembes ke daging)
  3. Babi adalah hewan yang kerakusannya dalam makan tidak tertandingi hewan lain. Ia melahap semua makanan yang ada di depannya. Jika perutnya telah penuh atau makanannya telah habis, ia akan memuntahkan isi perutnya dan memakannya lagi, untuk memuaskan kerakusannya. Ia tidak akan berhenti makan, bahkan memakan muntahannya. Ia memakan semua yang bisa dimakan di hadapannya. Memakan kotoran apa pun di depannya, kotoran manusia, hewan atau tumbuhan, bahkan memakan kotorannya sendiri, hingga tidak ada tersisa.
  4. Kadang ia mengencingi kotorannya dan memakannya jika berada di hadapannya, kemudian memakannya kembali. Ia memakan sampah busuk dan kotoran hewan. Babi adalah hewan mamalia satu-satunya yang memakan tanah, memakannya dalam jumlah besar dan dalam waktu lama jika dibiarkan. Kulit orang yang memakan babi akan mengeluarkan bau yang tidak sedap.
  5. Penyakit-penyakit cacing pita merupakan penyakit yang sangat berbahaya yang dapat terjadi karena mengonsumsi daging babi. Cacing berkembang di bagian usus 12 jari di tubuh manusia, dan beberapa bulan cacing itu akan menjadi dewasa. Jumlah cacing pita bisa mencapai sekitar ”1000 ekor dengan panjang antara 4 – 10 meter”, dan terus hidup di tubuh manusia dan mengeluarkan telurnya melalui BAB (buang air besar).
  6. Daging babi merupakan penyebab utama kanker anus & kolon”. Persentase penderita penyakit ini di negara negara yang penduduknya memakan babi, meningkat secara drastis, terutama di negara-negara Eropa, dan Amerika, serta di negara-negara Asia (seperti Cina dan India). Sementara di negara negara Islam, persentasenya amat rendah, sekitar 1/1000.
Sumber : http://dakwahmakassar.wordpress.com/2012/12/18/6-fakta-mengapa-babi-diharamkan-dalam-islam/

inilah babi 

5 LELAKI TERHANGAT TAHUN 2014

HANGAT KE???????????????????????
HAHAHA... =P AWAT DOUBLE A TAK MASUK LIST NIHHH....

1. Zul AriffinSudah agak lama berkecimpung dalam bidang lakonan, tetapi entah di mana silapnya, namanya kurang menyinar. Tetapi tahun ini, penangan drama bersiri Rindu Awak 200% berjaya meledakkan nama Zul.

2. Zain SaidinSuami kepada aktres Rozita Che Wan ini antara yang hangat diperkatakan, apatah lagi selepas kehadiran cahaya mata perempuannya yang comel. Kekerapan Zain memuat naik gambar 'seksi' nya di laman Instagram juga buat ramai peminat wanita melopong.

3. Keith FooKalau Rindu Awak 200% bawa tuah buat Zul Ariffin, drama Ariana Rose yang mula bersiaran sekitar Februari lalu pula menaikkan nama Keith Foo secara mendadak. Tapi awasnya, si tampan ini tunangan orang!

4. Sharnaaz AhmadAktor yang tak pernah lekang dari kontroversi ini tetap murah dengan tawaran lakonan. Kini sedang meletup dengan drama Suamiku Encik Sotong, pertelingkahannya dengan aktres Lisdawati dan Azwan Ali antara yang paling kontroversi tahun ini.

5. Dato' Ramli MSNama pengarah muzik tersohor ini hebat diperkatakan gara-gara perkahwinan rahsianya dengan penyanyi Alyah yang hanya terbongkar selepas rumah mereka diserbu JAIS.

TANJUNG MALIM: PEMANDU AMBULANS MAUT
TANJUNG MALIM, (MLP) - Seorang pemandu ambulans maut, dua jururawat wanita cedera dan seorang pembantu jururawat lelaki parah selepas ambulans yang dinaiki terbabit dalam kemalangan dengan sebuah lagi kenderaan di Kilometer 404 Lebuhraya PLUS arah utara, dekat Hulu Selangor dekat sini petang tadi.

Lima lagi mangsa yang menaiki kenderaan pelbagai guna (MPV) yang turut terbabit dalam kemalangan berkenaan cedera iaitu tiga dewasa dan dua kanak-kanak. 

Dalam kejadian yang berlaku jam 4 petang itu, ambulans tersebut dikatakan dalam perjalanan dari Hospital Kuala Lumpur.


UMUR 29 TAPI NAMPAK MACAM 80!!!HENAN, (MLP) – Pada tahun 2003, seorang wanita yang bernama Hu Juan, 29, telah melahirkan anak lelaki dan tidak lama kemudian wajahnya telah berumur secara drastik.

Juan mempunyai penyakit luar biasa yang dikenali sebagai cutix laxa yang merosakkan tisu kulit dan akan mengakibatkan seseorang itu kelihatan tua dengan cepat. 

Walaupun Hu berada dalam keadaan sihat, dia jarang keluar dari rumah dan melihat dirinya di cermin. Malangnya, anak lelaki sendiri malu dengan ibunya kerana kelihataan seperti nenek dan bukan seorang ibu. 

Dia telah cuba untuk membunuh diri untuk dua kali tetapi dihalang oleh suaminya. Hu telah menjalani pembedahan di Shanghai pada bulan yang lepas untuk memulihkan keadaan kulitnya. 

Menurut laporan perubatan, lebih 200 keluarga dari seluruh dunia menghidapi penyakit ini disebabkan oleh mutasi gen yang akan menyebabkan kelonggaran kepada tisu kulit di seluruh badan.


Kredit Foto: Your Health 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...