GENG LENSA HIDUP

02 September 2010

NENEK 75 TAHUN MELAHIRKAN SEORANG ANAK...


salam
kali ni masih lagi entri autopublish...
jom layan.....

Seorang nenek berusia 75 tahun telah melahirkan seorang anak . Teman temannya datang berkunjung untuk menziarahi dan bertanya khabar. Ketika mereka ingin melihat bayinya nenek itu berkata...

"tunggu dulu ya".

Beberapa minit kemudian mereka bertanya kembali nenek itu dengan muka selamba berkata 

"tunggu dulu ya".

dengan perasaan yang tak sabar,Akhirnya mereka bertanya  

"sampai bila kita boleh melihat bayi tu?",

Nenek tu menjawab 

"tunggu sampai dia menangis".

kawan-kawan nenek tu kehairanan 

"Kenapa kita harus tunggu sampai dia menangis?"

"sebab ....aku lupa letak bayinya di mana....."

nota: nyanyuk

p/s: tak manopous lagi ye?

KEBAIKAN AIS DAN AIR SEJUK

salam
moga semua sihat walafiat...
semakin bertambah berkat... ni adalah entri autopublish... aku ade sediakan banyak entri autopublish... mungkin agak kurang berkesempatan untuk mengadap blog terlalu lama... heheh...


Kebaikkan ais.. Bagus juga minuman sejuk ni.... kita kan selalu jumpa orang suka kunyah ais la... mandi air perigi tu sejukkkkkk... mandi awal pagi tu sejukkkk derrr... ketahuilah kebaikannya...


Rahsia Di Dalam Ais


"Zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis mahupun manusia"


Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia yang sukar tidur agar dapat kembali tidur seperti biasa. Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi jangka panjang.Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit kerana bakteria lebih agresif dan cepat membiak dalam cuaca begini.


Liputan ais di Antartika (daerah Kutub Selatan) dan Artik (daerah Kutub Utara) adalah pengimbang dasar bumi yang amat panas. Kombinasi dalam bumi yang panas dan luaran bumi yang sejuk adalah rahsia keseimbangan tekanan semulajadi alam yang mengawal graviti dan pergerakan bumi pada paksinya. Ais atau air sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang keterlaluan.


Benarkan anak anda mengunyah ais kerana ini akan menguatkan giginya dan benarkan anak anda memakan ais krim secara perlahan-lahan dan berterusan sehingga batuknya hilang dalam masa beberapa jam kerana mengambil ubat batuk biasanya akan mengambil masa satu minggu untuk melegakan batuk secara total. 


Membiasakan diri mengunyah ais akan meningkatkan kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan. Ais amat diperlukan oleh mana-mana atlit sukan dalam kecederaan yang tidak disangka-sangkakan. Air sejuk atau ais kini dijadikan bahan perencat kepada kecederaan yang akut seperti demam panas yang biasanya dihidapi oleh bayi yang mempunyai potensi menghidapi penyakit sawan.


Air sejuk adalah terapi yang amat popular sebagai penguat tulang yang telah patah dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam. Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat. Air suam dengan rahsia cuka yang diminum akan melemahkan dan mengecutkan sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama terjadinya lumpuh.


Adalah makruh mengambil air sembahyang (wuduk) pada suhu yang tinggi atau yang telah terkena panas cahaya matahari yang pastinya akan mengganggu sistem deria pada kulit. Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang mengalami gangguan jin atau dikuasai oleh unsur-unsur spiritual yang jahat. Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat lembut lagi mengharmonikan.


Air sejuk akan menguatkan tulang bayi. Air sejuk akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa sebagai tenaga pencegahan berbagai penyakit alahan dan jangkitan. Air sejuk dalam rahsia ais memegang rahsia kepadatan molekul kristal yang paling keras iaitu Intan. Air sejuk adalah kuasa penyerap yang amat sesuai dijadikan sistem penghantaran tenaga yang paling cekap sehingga ke dasar sel yang jauh dan menyeluruh.


Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan semangat orang yang telah hilang seperti pengsan, gila dan koma kembali sedar. Mandi air sejuk akan menguatkan tulang. Tulang yang berlebihan dengan urik asid akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang. Air sejuk lebih stabil molekul atomnya.


Air sejuk lebih peka kepada gelombang frekuensi rendah yang dirakamkan melalui niat dalam amalan berwuduk. Air sejuk dapat merakamkan gelombang frekuensi rendah lebih stabil. Air sejuk sesuai dijadikan air penawar kepada orang yang ingin merakamkan bunyi dalaman yang disertai dengan rasa kasih sayang dan keikhlasan.


Air kelapa muda bersifat sejuk dan amat baik untuk kesihatan kerana ia amat berkesan meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan di dalam aliran darah. Tubuh secara semulajadi bersifat panas dan ia memerlukan pasangan yang bersifat sejuk.


Oksigen dan hidrogen bersifat panas dan ia menguasai bahagian perut. Adalah menjadi suatu kesalahan memulakan amalan pemakanan di waktu pagi dengan unsur-unsur yang panas. Minumlah seteguk air sejuk di awal pagi kerana ia akan menguatkan perut.. 


nota: air sejuk ni maksudnya air yang tak dipanaskan... sejuk secara semulajadi dan tak dimasukkan ke dalam peti sejuk.. air sejuk... cam air perigi... Rasulullah juga tak mengamalkan makan sesuatu yang panas... kerana yang sudah turun suhu kepanasannya adalah lebih baik =)


p/s: wahhh banyoknye kuih raye lalala...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...