GENG LENSA HIDUP

18 March 2015

BAKAL BERCERAI, GURU SALAHKAN KEMENTERIAN


Assalammualaikum

semoga semuanya sihat sejahtera

pertama untuk isu di atas... 
apakah peranan suami?
apakah pula peranan isteri?

suami berperanan mencari nafkah...
manakala isteri jika ada ruang dan peluang dengan izin suami dia juga boleh keluar mencari rezeki...

jika dah terlalu lama berjauhan dan bimbang berlaku sesuatu atau bimbang rasa sayang berkurang... so mainkan peranan suami... minta isteri ikut anda ke mana anda pergi... dan sebagai isteri tempatnya di sisi suami... kerjaya dah jatuh nombor dua... jika resign sekali pun... anda masih tak berdosa... sebab tanggungjawab mencari nafkah hanya di bahu suami...

pada aku sebelum salahkan orang lain... lebih-lebih lagi dengan status anda sebagai pendidik...

ada baiknya... suami mainkan peranan dengan betul terlebih dahulu.... selebihnya... diikuti dengan si isteri... dan kemudian jika masih terjadi perkara yang tidak diingini... itulah dinamakan takdir... duduk jauh atau dekat... jika suami mainkan peranan dengan betul... dan si isteri pula faham peranannya... InshaAllah... semuanya okay =)

dan jangan risau jika isteri menjadi suri sepenuh masa. kerana yang memberi rezeki itu adalah Allah S.W.T... dan rezeki itu boleh datang dalam pelbagai bentuk... selagi anda berada di landasan yang betul... anda tak perlu ragu dengan cukup atau tidak rezeki yang anda terima...

kesimpulannya
pastikan suami mainkan peranan sebagai ketua dengan betul dan diikuti pula dengan isteri yang faham apakah peranan sebagai seorang isteri... =)

wallua'lam

GAMBAR: KHAULAH AL-AZWAR ANAK DIANA AMIR

KUALA LUMPUR 17 MAC 2015: Pelakon Diana Amir dan suaminya Habib dengan rasa syukur dan murah hati berkongsi gambar cahaya mata sulungnya Khaulah Al Azwar (Bidadari Besi) untuk tatapan peminat.
Khaulah yang dilahirkan pada 8 Mac lalu menjadi kepercayaan sepenuhnya daripada Diana kepada Camora Arts untuk menjalani sesi fotografi ‘Newborn, Kids & Family Potrait.
Sesi penggambaran ini telah dijalankan di kediaman Diana di Setia Perdana, dan untuk tema kali ini lebih kepada bunga-bunga segar dan mengunakan warna fabrik.
Walaupun pada sejam yang pertama, Khaulah berada dalam mood yang tidak okay namun sesi fotografi tersebut dapat berjalan dengan lancar.
Dengan kesempatan ini, Murai menerima gambar-gambar baby mereka untuk dikongsikan kepada anda, jom kita lihat.sumber: murai.com.my

NAZIM OTHMAN DEDAH GAMBAR KEPALA BERJAHIT

KUALA LUMPUR 17 MAC 2015: Pelakon Nazim Othman sedikit demi sedikit memberanikan diri berkongsi kepada umum mengenai penyakit yang dihadapinya menerusi Instagram
Terbaru, Murai Batu lihat dia dengan berani berkongsi gambar dirinya terutama di bahagian kepala yang kelihatan telah berjahit seperti seorang pesakit yang telah menjalani pembedahan.
Nazim masih lagi berdiam diri, tidak memberi sebarang kenyataan atau komen kepada pihak media, namun dia hanya berkongsi kisah hidupnya menerusi Instagram.
Difahamkan, Nazim dikatakan menghidap penyakit di bahagian kepala tetapi tidak dapat dipastikan sejauh mana kesahihan yang mengatakan dia menghidap kanser.
Apa-apa pun Murai Batu dengan kesempatan ini, hanya mampu berdoa agar kesihatan Nazim dapat pulih sediakala dan dapat menjalani hidup seperti sedia kala.
Peminat Nazim juga dikhabarkan tidak henti-henti mengirimkan doa dan mahu pelakon kesukaan ramai ini dapat meneruskan kariernya sebagai seorang pelakon dengan jayanya, Amin...
sumber: murai.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...