GENG LENSA HIDUP

14 October 2014

6 LOKASI PERCUTIAN UNIK DI MALAYSIA


Assalammualaikum

kadang-kadang kita tercari-cari lokasi indah di luar negara. walhal di Malaysia pun dah macam-macam ada.... tinggal ada modal dengan tak je nak pergi holiday hehe jom layannnnn



Limastiga yang terletak di Umbai Melaka only for Mosleem
sangat unik buat mereka yang sukakan ukiran dan senibina yang unik.
sesuai buat mereka yang inginkan ketenangan dan jaminan tempat penginapan bersih dan suci...




Berembun House The Dusun yang terletak di Seremban, Negeri Sembilan. untuk menikmati percutian ala-ala di Bali. Malaysia pun ada =)
dog friendly tau huhu =P




Avani gold Coast Sepang, Selangor. Chalet atas air dengn susunan yang unik =)




Grand Lexis Port Dickson negeri Sembilan
satu-satunnya penginapan di Malaysia yang menyediakan private pool di setiap bilik. semua bilik yang disediakan memiliki kolam renang kau!!! =)






terletak di Raub Pahang. aku boleh cakap tempat ni sangat ohsem!!!
macam-macam ade kau... cepat-cepat plan holiday trip
ada buah anggur, air terjun, tasik yang penuh dengan teratai... dan lain-lain lagi daya penarik yang ada... pendek kata nak bawa anak-anak kenal alam semulajadi sangat sesuai...




Tree Top Walk Sungai Sedim, Kulim Kedah
memiliki canopi walk yang terpanjang di malaysia. gayat ke tidak cubalah sendiri!!!

semoga bermanfaat!!!

p/s: dalam banyak-banyak ni... ade satu tempat yang agak scary... ala-ala anker gitu... tapi apa pun dan dimana pun kita makhluk ghaib tetap ada... jadi sentiasa lah minta perlindungan dariNya =)


HOT ENTRI!!!


216 comments:

1 – 200 of 216   Newer›   Newest»
najah salwa ismail said...

Wow!! Cam menarik je semua. Thanks for sharing =)

XYZ said...

sme2... kn malaysia mcm2 ada =)

faten said...

Tq 4 da information...harga nyer cmner..kna mnyimpan dr skrng laa nk g holiday nanti hehe

XYZ said...

harganya mahal la sikit... RM500 ke atas... la bajet.... simpan sebulan rm100 ujung tahun bleh la holiday =)

efie muhamad said...

Best ni.. kena masukkan dalam wishlist..

Syira Shahar said...

Syokknyaa! Moga dpt pergi ke semua-semuanya :)

ima said...

Terimakasih for sharing..cantik2...satu lagi yg akak rasa best ialah amanrimba.com di janda baik..bukan sahaja cantik dan aman..servis nye cukup2 baik...

Zefa NorAsmara said...

Antara 6 tu sy dah pergi 1.. Boleh la kumpul duit lg utk pergi yg lain pulak. Tkasih utk info.. :D

rahaton azirah ramli said...

wow.semuanya menarik. harus tgk satu persatu. tq share info ni

XYZ said...

ok sis ima nt kita buat review amanrimba.com

XYZ said...

untunglah dah dpt pegi he3

XYZ said...

yup elok sgt tgk satu persatu =)... mne tau ade rezki dpt gi...

s a L o m a said...

Try malihom kat penang, or the banjaran kat ipoh.

Hana Syed said...

Tq for sharing.. Ada beberapa tmpat biasa dengar. Avani sepang mmg nk pergi tp mngenangkn hrga bilik smlm sma byr duit rmh utk sbln terus x jadi

Azli Rahemi Ramli said...
This comment has been removed by the author.
XYZ said...

hehe... xpe bnyk lg lokasi lain... kayuh pelan2 =)

Safiya Amaran said...

Wah selama ni X tahu pun tempat sebegini ada

Ash n Jam said...

Dah pegi 2. Yg lain belum

rul said...

Thanks for sharing.... jom cuti2 Malaysia.....

Tanya Yaya said...

Yg mne satu tpt yg angker...huhu..xmo pegi situ..

Tanya Yaya said...

Yg mne satu tpt yg angker...huhu..xmo pegi situ..

~~IrdaBay~~ said...

Dah lama teringin holiday kat Grandlexis PD tu.. sebab niat senang nak mandi pool dengan anak-anak sekali.. kalau public mcm hotel biasa, leceh sket untuk ibu-ibu Muslimah ni kan.. segan.. Semoga termakbul la dalam jangka masa terdekat ni.. (^_^)

BanDog said...

Kenapa yang Limastiga tu hanya utk muslim? sangat rasis!

kalau tak nak guest bawak benda or buat benda ygbharam? buat ajer rules utk mereka ikut. kan senang...

Cuba bayangkan ada resort kat Malaysia yg tulis "for non-muslims" only.. sure satu malaya dah kecoh.

ayda delaila said...

Heeeee...kannnnnnn....

Fae Faizah said...

Hi...saya boleh menawarkan harga ke Avani sepang Gold Coast pada harga di bawah 500.

fae said...

Salam saya boleh tawarkn pada harga yg lebih rendah di avani....

XYZ said...

mungkin mereka ada alasan tersendiri untuk memudahkan pengurusan pembersihan dan sebagainya... dan mungkin nk elak request aneh-aneh daripada penginap... atau apa sekalipun.... mesti ada sebab kan... hehehe

tapi jika non muslim nak cuba boleh hubungi pemiliknya... tak jd masalah.. mana tau dibenarkan non muslim menginap juga hi3 =)

Ain Husin said...

"For muslim only" does not mean the owner is racist. Anybody from chinese, indian, mat salleh or other races in this whole wide world is welcome... asalkan islam....

That is definitely not racist... rite?

Norfaziela Amin said...

Yang grand lexis tu mmg best... Terkenang2 sampai sekarang.. anak pun banyak kali mintak nak pergi lagi.. tgu umi kumpul duit ye nak.. ada private pool dalam bilik.. mmg budak2 suka.. tak bahaya, sbb ada pintu boleh lock :)

Hanni Hanafi said...

Best nya.. kna menabung la camni... yg anker tu mcm treetopwalk tu je..haha..

XYZ said...

yup ain u are rite... racist is about race... not religion... non muslim or muslim is about religion

lain jika mereka kata ini untuk Melayu sahaja =)

Nuranim~ said...

Email kn hrga n pakej avani pls..tq
nuranim07@gmail.com

Mrs efkay said...

best sgt... sy mesti try nih.. salah satu avani gold cost tu dh pergi memang best

Bidadari gojess said...

Wow... mmg menarik. Duit pun menarik.. pnah duduk grand lexis jer..huhu

www.bidadarigojes.blogspot.com

Afiq Hanif said...
This comment has been removed by the author.
Afiq Hanif said...
This comment has been removed by the author.
Afiq Hanif said...

Mohon saudari emelkn pakej pd sy
afiqhanif1810@gmail.com
Thanks

nazri hatsof said...

Nk share promosi Airasia...

http://nazribcm2012.sharethisstory.net/my-852398-5736

Mrs Adam n Mama Adib said...

Bole emailkn harga pakej...N_Shazana@yahoo.com

Fae Faizah said...

Nuaranim~, Afiq Hanif & Mrs Adam n Mama Adib sya dh emailkan packagenya. Tq

Ainniah Zulkefli said...

menariknya!!! mmg tgh cari2 tmpt nk bcuti satu fam ni. thanks a bunch! :)

ainniah.com

m.i.l.a. said...

Terrapuri x tersenarai?

mak aiyu said...

Emailkan juga pada says harga pakej. charity5795@yahoo.com. terima kasih

saadiah saad said...
This comment has been removed by the author.
saadiah saad said...
This comment has been removed by the author.
Maira Giftmine said...

blh email kpd nurulki@msn.com

Pejal Kacak said...

Terbaikk.. Menang best.. Tq

Rosli Nur Aqilah said...

Boleh emailkan pakej pd saya?
killer_iela@yahoo.com
Thanks
-aqilah-

Fae Faizah said...

mak aiyu and Maira Giftmine sya dh email...tq

iEdA _89 said...

Email pd sy jgk..
fr33style_89@yahoo.com

Fae Faizah said...

Rosli NurAqilah sya dh email juga..Tq

auh said...

hai Fae bole email package untuk Avani
mohamadnurfirdaus@rocketmail.com

Zarizal Ismail said...

ismailz@who.int

MAMA ABANG DAN ADIK said...

Racist ni bangsa dik..bukan agama...kalau cina sekalipun dah islam..akan disebut muslim...kau ni nak bungkus org kena belajar bagi abis..sikit2 racist..org sebut racist kau racist sama..tp xtau amende tu racist.

Syahirah Saffarudin said...

Fae bole x email dkt saya jgk yippiedays@gmail.com

siti fatimah said...

Emailkan juga pd sy. Tqvm
Ssitifatimahshuaib@gmail.com

Nurul Suaidah said...

Fae tlg email kat sy jugak
iznurul@gmail.com
Tq

Fyda Moin said...

hartanahn9@gmail.com

Emel harga yg murah tu ye.tq

Nurul Ain Mohd Najib said...

Salam..email sy juga..casey_shane83@yahoo.com, adamafhamalif@gmail.com, damharizan@gmail.com
tq

Atifah Radzi said...

The banjaran sgt mahal 😭

Atifah Radzi said...

Emailkan jugak atifahradzi@gmail.com

Atifah Radzi said...

Sekeping Serendah Retreat pun mcm menarik 👍

Suria Kelang said...

Saya harap Cik Puan Fae Faezah dapat email pada saya juga.

idrismahasuria@gmail.com

Terimakasih

tahira corner said...

As salam....tlg emailkan dkt saya juga mekganu@gmail.com. tq

Adhni said...

Emailkan kat saya harga avani sepang gold coast...bwh rm500...tak pon whatssap je..nak pi bln 12 ni cadangnye lah kalau harga berpatutan
Adhni@mpob.gov.my
0123696725

kham said...

Nk jgk..emel ke nur.khamsiah86@gmail.com

Nurfatin Nabilah said...

Tlg email kt sy jugak pakej tu, nabilah95@hotmail.my

MRSz eLLy'z said...

Salam... email kt sy juga ye..
nurulhuda.shoib@gmail.com
Terima Kasih.

Elynn Latip said...

Minta email.pada saya juga ..lynnlife08@gmail.com..tq..:)

nor afina jaziz said...

Hai fae..brape 1malam di avani?tq..

Zawiah Hasnah Yusoff said...

Emel kat saya jg zawiahhasnah@gmail.com

izatulamira said...

Nak jugak lah. Tlg email pd saya juga ya. izatulamirar@gmail.com
Tq ;)

nor afina jaziz said...

Nk gk..boleh email ke keishaalooha@gmail.com?tq..

Gya DuniaKu said...

Boleh email pada saya juga asitimonaliza@yahoo.com. tq

mama@yuzie said...

Nak pakej avani murah gak..tlg email kt sy gak..tqvm fae
ayuzie9196@gmail.com

nujaimah safie said...

Email saya juga : n_safie@yahoo.com

paksu said...

saifulgpe@gmail.com

Zaheera Rahmat said...

Saya jg, zaheera1005@gmail.com

asyikin aman said...

email sy juge...
asyikin@twi-group.com

Hafiz Zakaria said...

Salam fae, tlg email or wassap sy skali blh.. Nk bw wife lps habis pantang nnti

hafiz@its-envilab.com
0133940580

yaT yusoff said...

Pn fae faezah..mohon panjangkn info ke alamat emel ni jg chomby86@yahoo.com

Trima ksh d dahulukn

aMy NuRaInI said...

Email sy jg ; amynuraini8887@gmail.com

Jom Cantik Dengan Collagen said...
This comment has been removed by the author.
Jom Cantik Dengan Collagen said...

Cik fae..emelkn kod saya juga : fiza.zainal@gmail.com

Tq much ;)

Naira Razali said...

Emailkan gak kat inmr2512@gmail.com packge murah tu..tq..

norra Noh said...

yup..sy jugak.. norra3281@gmail.com..tq

sherlaboutique said...

Emailkan jugak....sherlaboutique@gmail.com

sha said...

Sy da g avani n grand lexis..mmg berbaloi2.puas hati..

Hasniza Binti Abu Bakar said...

Sis Fae Faezah...tolong emaikan jugak pada saya tq.
hasniza750116@gmail.com

Hasniza Binti Abu Bakar said...
This comment has been removed by the author.
ashburn said...

email
norhan21@gmail.com

Azlinda Berahim said...

Emailkn pd sy juga ye azb6767@yahoo.com. tq..

syikin maarop said...

Waa.. menarik tempat-tempat nih.. Dalam banyak2 tempat tu, rasanya Grand Lexis yg agak eksklusif :)

Thank you for sharing..

syikin maarop said...
This comment has been removed by the author.
Aishah Yusof said...

Email harga lexis pls...esahanis@yahoo.com

adithwira abdullah said...

Email juga kepada saya rawi@syabas.com.my

Sir_Ejam said...

Nak...
ejam1304@gmail.com

Teddy Bucuk said...

Emelkan saya jugak teddy8185@gmail.com

Zahrita said...

Email pada saya juga zahrita@live.com.my

Hafiz Abdullah said...

email kat sy jugak pakej lexis, terima kasih! mhafiz122@hotmail.my

nurul izzati said...

Pm sy jg harga special avani.. ;)

nurul izzati said...

Grand Lexis kot ��

Ekin Zainuddin said...

Fae, email sy ekinzainuddin@gmail.con

zatul effa said...

Mnta tlg emailkn juga ya..f_fa87@yahoo.com..tq..:)

shaklee ct said...

Wow....best ni....kna menabung la jwbnye.....

azi said...

Email sy jugak azirazali@yahoo.com

Ragesh said...

Not racist but why limit to one religion?so..if othet hotel limit to buddhist and hindu only...will tat be fair?

ZaidJinggo said...

Fae..emailkan pada sy juga..zaidjinggo@gmail.com

ReTT said...

Emailkan saya harga avani bawah rm500 tu cik. Facrules_93@yahoo.com

norshekin jamin said...

Email pakej avani please...norshekin83@gmail.com....tq

norshekin jamin said...

Email pakej avani please..norshekin83@gmail.com...tq

amnan said...

Emailkan kat sy package bawah rm500 utk avani tu aim_none@yahoo.co.uk

amnan said...

Emailkan kat sy package bawah rm500 utk avani tu aim_none@yahoo.co.uk

Teddy Bucuk said...

Salam kak fae faizah..emel sy package avani murah jugak..teddy8185@gmail.com

wardah wahid said...

Assalammualaikum...
Alhamdulillah...dengan izin Allah...dah 3x dapat stay kat grand lexis.... memang sangat2 ohsem.... nak2 kita wanita muslimah... bergaya bebas la...huhuu.. berendam la sampai ke malam.... anak2 la paling excited....cume lam bilik kan... air nye sejuk bangat... hihii..

wardah wahid said...

Assalammualaikum... betul tuh... anak2 paling excited..... masuuuk aje lam bilik....terus take off baju seluar..pakai baju mandi...terjun dengan pelampong masing2... anak2 hepi...mama baba nye pun hepi... berendam dorang sampai ke malam...puas nak suruh naik...terpaksa bungkus jek makan malam.....hihiii.. memang awesome la grand lexis.... kita wanita muslimah pun bebas mandi dalam tuh... alhamdulillah..

Fendi Klate said...

Emailkan sy jgk pakage bwh 500 tu...nurulzatilhanan@rocketmail.com

Wan Zaini Wan Zin said...

Emel package wanzainiwanzin@gmail.com

dole said...
This comment has been removed by the author.
dole said...

tlg emel pakej...rasyidul@gmail.com...tq

dole said...

tlg emel rasyidul@gmail.com gak...tqvm

Shidah Rashidah said...

Terbaek! Tq for sharing. Grand lexis mmg dlm wishlist!

NJ Plastik said...

Salam. Detail package plz. afzan.faiz@gmail.com

NJ Plastik said...

Me too plz.. afzan.faiz@gmail.com

princess safia said...

please email me : aqualeen@gmail.com thank you..

Miza Hadi said...

Fae, emailkan pakej avani pd saya mizahadi@gmail.com. thanks...

XYZ said...

dlm artikel ni pun sikit sgt je tempat-tempat menarik di Malaysia... sebenarnya banyak lagi yg best kat malaysia ni =)

XYZ said...

yup Grand lexis sgt sesuai utk muslimah dan Limastiga juga sesuai utk muslim family... highly recommanded...

raub tu sesuai bw anak2 kenal nature life...

dan pi kulim sesuai utk yg suka aktiviti lasak =)

Frau Lisa said...

thanks for sharing..banyak lg rupanya tempat menarik kt malaysia;)

BardJR said...

hello Rageh.. kenapa kau x pertikaikan plak jawatan kosong dalam surat khabar.. mesti@wajib berbahasa mandarin.. Haaaa jawab la.. xde plak kat sekolah wajib kena belajar mata pelajaran mandarin..

Zack Zulz said...

Fae,tlg emailkan pakej
sutra_revolusion@yahoo.com

shah said...

EMAILKAN SAYA PAKEJ MURAH KAT AVANI........ otaimalam@yahoo.com

izz thaqif said...

Assalam.. fae, blh tlg email kn pakej avani utk sy jg x di izzjeya@gmail.com.. terima kasih..

Who Am I said...

Fae, plz emailkan detail package avani tu, tq.. jep_email@yahoo.com

Ahmad Yazid said...

Nape kena delete?

Jue Othman said...

Salam fae, emailkan detail pakej avani pd sy ....juee5112@gmail.com

Encik Hartanah said...

Tolong email ke encikhartanah@yahoo.com.. ade plan nk pegi sana utk big family trip..

Gg said...

Yg anker tu kat thedusun ke?? :( tak nk bgtau ke? ^_^

siti zakiah idris said...

Sy nk juga harga pakej avani bwh rm500, email plezz sitizakiahidris@gmail.com

Baiebaayah said...

Tlg email detail pakej avani pada saya : baie_2601@yahoo.com
Thanks fae

Emelia Kamaruzzaman said...

Salam. Minta email ke emelia125@yahoo.com. Terima kasih

XYZ said...

yg delete komen. tu tukang komen sendiri. tuan blog x dan nk delete komen... hehe

rasanya lebih baik sy rahsiakan lokasi anker tu... kalau nk tau google utk baca pengalaman mengenai anker... tp x semua kena 'kacau' =)

apple pie said...

Macamtwilight! Tenang

Azmir Mohmd Razi said...

Mohon emailkan pakej menarik ke purnama7@gmail.com

Terima kasih

Siti Sarah.Zakaria said...

thanks for sharing..tgh plan nak pegi Grand Lexis PD deepavali ni ;)

Huzaimah Samsuri said...

Salam en.XYZ boleh email pada sy harga grand lexis..per day berapa...
kuzaimah74@gmail.com terima kasih

linnie said...

Tlg emel ke saya juga details nya... greenlin_89@yahoo.com

yadzmien anoar said...

Fae...boleh tlg email pakej avani...yadzmien@yahoo.com terima kasih

hani zaha said...

Sgt teringin nak pergi yg the dusun..tp sesuai x utk bb ek...risau lak kn kaco...

alysaa said...

Pm saya yg di avina dan grand lexis. Tq alyssa_idah@yahoo.com

azza othman said...

Fae, email saya jgk azza_othman@yahoo. com

azza othman said...

Email sy jgk avina and grand lexis azza_othman@yahoo.com

Che Mat said...

Fae.. mail ke sy gak pakej avani.. firdz_13@yahoo.com

Che Mat said...
This comment has been removed by the author.
Shila Supian said...

Email saya harga avani tu.
shilasupian@gmail.com
Tq..

mohd ariff said...

Hi..emelkan sy pakej utk 3 bedroom di Avani Sepang utk 2 mlm pada MAC 2015..

emel : mohdnurariff87@yahoo.com

Azura Harun said...

Salam fae...bole emailkan pd sy juge? Teringin nak pegibwk anak yglepas sit upsr.. anakabah.wawa@gmail.com

BanDog said...

iyer lah.. sy akur salah guna perkataan. Saya tukar lah kepada perkataan diskriminasi.

Point yg sy nak ketengahkan ialah kenapa utk muslim sahaja? ini kan Malaysia... so jangan lah diskriminasi antara agama.

Kita kena sensitif. Kalau tak suka org buat kat kita, kita jangan buat kat orang.

mys sarah said...

Email detail pakej kt avani tu..ctmaisarah87@gmail.com. .10q

Bebe Makcu said...

Tolong emailkan ke bebemakcu1211@gmail.com ye.. nk g 30/10 /2014 ni la.. hihi

BabyLelabah said...

Mohon emailkan pakej bawah 500 tu.. tqvm
sirap.iinc@gmail.com

s.a.y.a said...

Saya ga azila8804@gmail.com

rosma said...

nk harga jugak dan harga pakej honeymoon

Riedaffya ibrahim said...

Salam fae...bole emelkan tuk sy gak pakej tu yer....tertarik sudah..farida_tru944@yahoo.com...thanks

Lylyn Bee said...

Sy pun mahukan the details..mohon emel kan jugak ye... lylynbee@gmail.com..thank you :)

aida Hasim said...

Fae bleh tlg emailkn pakej avani tu kt email sya ctaidahasim@gmail.com

Bonda said...

Fae tlg Email kn hrga n pakej avani @ rzairina@gmail.com..tq

wan siti norain wan abdul latif said...

fae emailka sy grand lexis tu..
ain@salam.uitm.edu.my

wan siti norain wan abdul latif said...

fae tlg emailkan saya grand lexis tu..
ain@salam.uitm.edu.my

Zuliza Zakaria said...

Nk jgk harga d avani...

Zuliza Zakaria said...

Nak2....zuliza_wz@yahoo.com.my

Rashid Tahir said...

Sy pun nak (rashidmtahir@gmail.com). Tqvm.

emma md nasir said...

kene gugel yg anker pulak la nih. thedusun tu menarik

Alia Azizi said...

Emelkn sy gak alia8511@gmail.com tq

PiNkY said...

Hi Fae,
Boleh emailkan ke shazwani.0109@gmail.com pakej aavani bawah rm500
Thanks

Biruni Firdausi said...

Sy lagi2 nak kak.. ihzanizan@yahoo.com @ 019-8733915 ( whatsapps) tq kak.. :-)

Mohamad Nasrul said...

fae tlg emailkan saya grand lexis tu..
toothless84@gmail.com

martini abdul wahab said...

Tak de isu lah. Apa salahnya dia nak buat utk Muslim je. Non Muslim tak kecoh pun. Jgn besar kan perkara yg kecik.

Manjalaraku said...

Emailkan saya special price kat Avani azimah80@gmail.com

Jumaat Norsakdah said...

Email detail tentang grand lexis
norlienorsakdah@gmail.com
tq

wan zihan said...

Emelkan saya jugk aziehan1726@gmail.com

global said...

GrandLexis mu tggu aku datang... Kasi sy detail sket boss.. Globalnetbs@gmail.com

Tochee

jay said...

fae faizah..blh emel kt akak pakej avani tu?
s_hairaj@yahoo.com

sha said...

email pd sy juga :
charmsandcolors@yahoo.com

Norhayati Shahril said...

email pada saya avani sepang. tq
norhayatie_1983@yahoo.com

EiSYA AzReeN said...

Email jugak..
eisyazreen@gmail.com
0105404528

Siti Hajar said...

Email kan pakej murah tu.tq

Akalili Hijab said...

Hi, sy menawarkan harga yg rendah bawah RM500 ke Avani Sepang. Yang berminat boleh whatsapp Mr.Din 019-2655116. Tempat terhad kpd kekosongan tarikh ye..Terima kasih :)

eriepower said...

email saya package avani... eriepowers@yahoo.co.uk

Muhammad Al Hadi said...

Slm sis fae faezah,emel jgk kat sy hrge special tu kat emel tieha_majid87@yahoo.com

Muhammad Al Hadi said...

Slm sis fae faezah,emel jgk kat sy hrge special tu kat emel tieha_majid87@yahoo.com

Muhammad Al Hadi said...

Slm sis fae..tlg emel jgk kat sy hrge special tu emel : tieha_majid87@yahoo.com.. tqvm

Muhammad Al Hadi said...

Tlg ye sis tu under emel kakak sy..kmi nk rncg family trip. Tq

Mohd Baim said...

emelkan kat saya jugak baim3003@hotmail.com ( 012 341 3003 ) whatsApp. mekasih !!

Mohd Baim said...

eightacres / avani / grandlexispd

akma wati said...

Saya na jugak..email plis..zayura@yahoo.com

Mohd Ridzwan Rusli said...

Emelkan ke sy mohdridzwan.rusli@gmail.com

Mohd Ridzwan Rusli said...

Emelkan ke sy mohdridzwan.rusli@gmail.com

farid noor said...

salam faezah.bole share pakej avani ke opeye98@yahoo.com

farid noor said...

salam faezah.bole share pakej avani ke opeye98@yahoo.com

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 216   Newer› Newest»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...