GENG LENSA HIDUP

17 April 2015

TIPS UNTUK DEACTIVATE VOICEMAIL

TIPS UNTUK DEACTIVATE VOICEMAIL
KEMPEN MENGEMPISKAN KEUNTUNGAN TELCO.
Bagi setiap call yang tidak dijawab atau disambut oleh sistem voice mail, kita akan dikenakan caj 0.08 sen sehingga 0.10 sen. Syarikat telco mengaut keuntungan berjuta dari servis ini.
Jom jimatkan bil bulanan kita:
Celcom ##002#
Tune talk ##002#
Digi *128*1*10*1*5#
Maxis ##109#

Sesiapa yang mengalami masalah, boleh terus call customer support masing-masing....
DEATH VALLEY: TERLALU PANAS... HINGGA BOLEH MASAK TELUR DI JALAN!

Death Valley – Tempat Paling Panas Sekali Di Dunia | Untuk menunjukkan suhu panas yang melampau, kakitangan The Death Valley National Park berjaya menggoreng telur menggunakan cahaya panas matahari. Perkara ini malah diikuti para pengunjung yang menggoreng telur merata-rata, mengotorkan kawasan tersebut. The Death Valley National Park adalah gurun berlembah yang terletak di California Timur, Amerika Syarikat. Tempat ini merupakan kawasan dengan titik terendah dan terkering di Amerika bahagian selatan. Death Valley memegang rekod suhu tertinggi di bumi dengan 57 darjah Celsius.
2013-07-07_150110
Demonstrasi video yang sekaligus mengesyorkan para pengunjung jika ingin bereksperimen harus menggunakan kuali. Tetapi, pekara tersebut malah tidak dicontohi oleh para pengunjung. Banyak dari pengunjung yang cuba memasak telur terus di atas tanah atau batu. Selain itu, mereka membuang bungkusan telur merata-rata.
“Kru pemulihan The Death Valley National Park sangat sibuk membersihkan telur mata kerbau yang dipecahkan di kaki lima, termasuk karton bungkusan dan kulit telur di kawasan parkir,” jelas pihak taman negara dalam Facebook rasmi (05/07/2013). Sebuah video yang dimuat naik ke laman YouTube (05/07/2013) oleh Death Valley National Park berjaya menarik perhatian masyarakat. Hanya meletakkan di atas batu-batu, sebiji telur boleh masak dalam beberapa minit sahaja.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...