GENG LENSA HIDUP

25 May 2015

KAU NI ASYIK DAPAT ANAK PEREMPUAN JE!!!


Assalammualaikum

semoga semuanya sihat selalu...

setiap manusia memiliki 46 kromosom... 

ini adalah kromosom

di mana kromosom bagi wanita adalah 44XX dan lelaki pula adalah 44XY... kemudian kromosom tu akan membahagi kepada 22X + 22X (bagi wanita) dan lelaki pula akan membahagia kepada 22X + 22Y (bagi lelaki)... bagi yang pernah belajar biologi... pasti faham... kalau tak pernah belajar... hadam pelan-pelan haaa... =)

kemudian apabila berlaku persenyawaan kromosom yang terbahagi daripada wanita dan lelaki akan bergabung... daripada itulah akan menentukan jantina bayi anda... sebagaimana rajah pertama di atas... jadi jelaslah di sini jantina anak anda sama ada lelaki atau wanita akan ditentukan oleh kromosom daripada lelaki... =)

hehe...

almaklum la... kadang-kadang kita selalu jumpa mak mertua marah-marah bila menantu perempuan asyik lahirkan anak perempuan je... tetapi hakikatnya begitulah kejadian bagaimana jantina bayi terhasil... dan redhalah kerana ini ketentuanNya...

jadi buat sesiapa yang ada masalah mengenai jantina anak... sila fahamkan mereka dengan betul... bagaimana jantina anak itu terhasil... =)

dan ini semua bukan salah orang perempuan haaaaaaaaaaa 

wassalam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...