GENG LENSA HIDUP

11 May 2015

'KUCING PRIHATIN' YANG SENTIASA KELIHATAN RISAUSEEKOR anak kucing berumur lapan minggu diberi nama jolokan 'kucing prihatin' kerana mempunyai 'sepasang kening' dan sentiasa kelihatan risau.

Menurut Dailymail, pemilik, Andy Entwistle, 40, berkata, ketika kucing tersebut dilahirkan, kening tersebut hanyalah satu hitam kecil.

"Bila ia semakin besar, 'kening' tersebut juga membesar. Saya namakan dia 'kucing prihatin' dan nama itu melekat," kata Entwhistle.

Menurut Entwhistle, kucing tersebut merupakan anak kepada kucing baka 'dalmatian' yang terkenal dengan tompokan hitam di badan.

Entwhistle yang mempunyai empat orang anak kemudian menafikan tuduhan bahawa beliau bertanggungjawab melukis kening pada kucing berkenaan.

"Perbuatan tersebut agak kejam.

"Kalau ada sesiapa tak percaya, kami tidak kisah jika mereka mahu menggosoknya sehingga ia tanggal. Ia tidak akan tanggal!," jelas Enthistle.


sumber: Sinar Harian

5 CARA HARGAI PASANGAN

5 Cara menghargai pasangan anda
1. Anggap pasangan kita seperti diri sendiri. Menganggap pasangan kita sebagai diri sendiri yang harus dicintai, dihargai, dibelai, dihormati, disayangi dan dikasihi. Semua orang suka dibelai dan dikasihi apatah lagi pasangan suami isteri. Inilah yang sering diabaikan oleh banyak pasangan.

2. Isteri bukanlah pembantu rumah tangga. Banyak suami menganggap bahwa kerja-kerja rumah adalah tanggungjawab seorang isteri seratus persen. Padahal dalam Islam sendiri tidak ada hukum yang mengatakan bahwa isteri wajib melakukan kerja-kerja rumah.

3. Isteri adalah manusia. Mereka adalah kaum wanita yang penuh dengan perasaan emosi. Apabila mereka ridha dan bahagia dengan setiap perkara yang mereka lakukan, maka perasaan mereka tenang dan gembira. Namun jika mereka tertekan dengan apa yang telah berlaku, maka emosi mereka mulai berkecamuk dan sering ingin mencari jalan keluar dari masalah yang mereka hadapi.

4. Ingat hari lahir dan tanggal pernikahan pasangan. Manusia memang suka dihargai dan dikejutkan dengan pemberian hadiah oleh siapa saja apalagi dari orang yang disayanginya. Jika suami adalah orang yang perhatian dan menyayangi isterinya, apa salahnya jika dia memberikan hadiah khusus kepada isterinya.

5. Membantu ringankan tugas isteri. Suami sesekali perlu ringan tangan membantu isteri, jika setiap hari isteri kita berpeluh dalam memasak, membasuh dan mengemas rumah. Maka suami pun perlu membantu isteri membantu pekerjaan rumah. Jika itu dilakukan, pastinya sang isteri pun akan melayangkan senyum indahnya bahkan perkataan terbaiknya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...