GENG LENSA HIDUP

18 April 2009

MANUSIA DICIPTA DARIPADA 4 UNSUR

SEBAGAI SEORANG MUSLIM, KITA PERLU MENGETAHUI MANUSIA BAGAIMANA MANUSIA TERCIPTA. MANUSIA DICIPTA DARIPADA 4 UNSUR.

1. AIR
2. TANAH
3. ANGIN
4. API

SEBAGAIMANA ANDA KETAHUI DI DALAM TUBUH MANUSIA TERDIRI DARIPADA 70% AIR. JASAD MANUSIA PULA DICIPTAKAN DARIPADA TANAH. ROH(ANGIN) YANG DITIUPKAN DALAM TUBUH MANUSIA PULA ADALAH BERSIFAT ANGIN. MANAKALA MAKANAN YANG KITA MAKAN AKAN DIPROSES DAN MENGHASILKAN HABA(API), DI MANA SEMUA ELEMEN DIGABUNGKAN MAKA TERCIPTALAH MANUSIA.

KERANA ITU, MANUSIA AMAT MEMERLUKAN SESUATU YANG SEMULAJADI UNTUK MEMASTIKAN KELANGSUNGAN SUATU KEHIDUPAN. KITA LIHAT PADA ZAMAN DAHULU TIADA MASALAH PENYAKIT KRONIK SEPERTI KANSER DAN SEBAGAINYA YANG KIAN MENULAR PADA ERA GLOBALISASI INI. MENGAPA??? MEREKA LEBIH BANYAK MENGGUNAKAN SESUATU YANG BERSIFAT SEMULAJADI, SEBAGAIMANA KEJADIAN ASAL MANUSIA.

CONTOHNYA, PADA ZAMAN DAHULU TIADA KIPAS DAN PENGHAWA DINGIN. MEREKA HANYA MENANTI ANGIN BERTIUP DAN UDARA SEMULAJADI SAHAJA UNTUK DISEDUT.

SELAIN ITU, DAHULU KALA KAYU KAYAN DIJADIKAN LANTAI RUMAH, KINI KONKRIT YANG DIGUNAKAN UNTUK MENJADI LANTAI RUMAH. KONKRIT DIPERBUAT DARIPADA CAMPURAN SIMEN, PASIR DAN SEBAGAINYA. DIA LAGI ELEMEN SEMULAJADI PADA SUATU KONKRIT. KERANA ITULAH MANUSIA MUDAH DISERANG PELBAGAI JENIS PENYAKIT. SEPERTI SAKIT SENDI, PARU-PARU BERAIR, BATUK, SELSEMA, DAN SEBAGAINYA.

SEBAGAIMANA KITA TAHU, TUNUH BADAN MANUSIA MEMERLUKAN SUATU YANG BERSIFAT SEMULAJADI. TETAPI KITA TIDAKLAH MENOLAK SUATU TEKNOLOGI ATAUPUN KEMAJUAN YANG CUBA DIPERKENALKAN. KERANA ITULAH UBAT YANG TERBAIK BAGI TUBUH MANUSIA ADALAH YANG DIPEROLEHI DARIPADA ALAM SEMULAJADI. BERBANDING UBAT-UBATAN HOSPITAL, YANG MERUPAKAN HASIL CAMPURAN BAHAN KIMIA.

INI KERANA TUBUH MANUSIA MEMERLUKAN SUATU YANG SEMULAJADI SEBAGAIMANA FITRAH KEJADIAN SESEORANG MANUSIA. ITU ADALAH SEBAIK-BAIK PILIHAN.

SEKIAN.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...