GENG LENSA HIDUP

07 September 2015

AWAS: AKIBAT SETELAH 5 TAHUN BERKAHWIN

Assalammualaikum...

Semoga semuanya sihat selalu...
tajuk entri tak nak kurang... haha jangan marah haaaa...

Dulu sebelum kawin...
mana ada ni...
sekarang dah ada 3 orang anak...

Dulu... apa pun tak tau...

menu masa tahun pertama kawin ni je yang boleh dimasak

ini pun menu masa tahun pertama kawin

Boleh la buat makan family...

ni pulak lepas dah 5 tahun kawin


Antara sebahagian menu yang boleh dimasak untuk keluarga kecil aku..
kawan-kawan atau tetamu yang datang...

Dari tak reti nak memasak sangat... sekarang kira boleh lah... 
hasil google kat internet...

I hope after 10 years married i can make a beautiful cake with decoration like this...

Ini cita-cita i okay!!!

P/s: tq husband... sebab selalu layan i shopping barang untuk main masak-masak hahaha... husband i pun makin comel lepas 5 tahun kawin (sila jangan muntah okay!!!)




04 September 2015

PROMOSI ISTIMEWA GRAND LEXIS (WATER CHALET)


Grand Lexis satu-satunya tempat percutian yang memiliki private pool dalam bilik...
buat muslimah boleh la mandi manda tanpa segan silu... he3

Klik pada gambar untuk details...
tempahan secara online juga bakal dapat harga istimewa!

Yeay!!!

01 September 2015

BERGEDIL ROTI SARDIN


Assalammualaikum

Bergedil roti sardin ni setanding je rasanya dengan bergedil sardin atau bergedil kentang ayam...

Jom cuba!

Bahan-bahannya:
Roti putih
Sardin tin
Bawang besar
Daun bawang/ daun sup
Lada sulah/ lada hitam
Garam dan gula secukup rasa
Telur untuk salutan
Minyak untuk menggoreng

Cara-caranya:
Carik kecil roti
Letakkan di dalam mangkuk
Masuk kan sardin dan kuah sardin secukupnya
Bawang besar yang dimayang halus
Daun bawang yang dah diracik
Garam, gula dan lada sulah secukup rasa
Gaul sebati...

Kemudian bulat-bulatkan dan ditekan sedikit...
celupkan dalam telur yang dah dipukul... hingga menyaluti seluruh bergedil...
goreng dalam minyak banyak(deep fry)
Hingga kekuningan... angkat dan toskan... 
tadaaaa sedia untuk dimakan...

P/s: bagi yang buat bergedil untuk berniaga... saya cadangkan gunakan bawang goreng atau bawang yang ditumis... untuk jadikan bergedil tahan lebih lama... kerana bawang bersifat asid...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...